Nieuws

Kloof babykennis naar praktijk nog lang niet gedicht

“Ouderbegeleiding tijdens de zwangerschap en in de eerste levensjaren van een kind krijgt niet de aandacht die het verdient. Dit tot grote spijt van dr. Elma Hilbrink. “Wetenschappelijk onderzoek biedt een schat aan informatie op het gebied van de prille hechting. Helaas krijgt dit in de praktijk veel te weinig aandacht. Jammer, want juist tijdens de 1001 kritieke dagen valt voor ouder en kind een wereld te winnen.”

Klik hier om het interview op de website van vakblad Vroeg te lezen.
Nieuw artikel in het juni nummer van vakblad Vroeg

“Gehechtheid is niet alles wat er tussen een baby en zijn ouders gebeurt”, aldus prof. dr. Pasco Fearon. Volgens de hoogleraar is het belangrijk nog eens kritisch te kijken naar het wetenschappelijke bewijs over de relatie tussen gehechtheid en eventuele latere problemen in de ontwikkeling van kinderen.

Klik hier om het artikel van juni in vakblad Vroeg te lezen.
Artikel in vakblad Vroeg

Recent onderzoek toont aan dat pasgeboren baby's niet in staat zijn om gezichtsuitdrukkingen, handgebaren of geluiden te imiteren. Toch speelt imitatie wel degelijk een belangrijke rol in zowel de sociale als cognitieve ontwikkeling van een baby.

Klik hier om het artikel in vakblad Vroeg te lezen.
1001 Kritieke dagen

De eerste 1001 dagen van een kind, van conceptie tot 2 jaar, zijn cruciaal voor zijn of haar ontwikkeling. Daarom is juist in die periode informatie en begeleiding aan ouders en baby's van groot belang. Het NIP, de DAIMH, de NVO en stichting Babywerk hebben samen het initiatief genomen om een manifest te maken over het belang van de eerste 1001 dagen van een kind.

Klik hier voor meer informatie van het manifest "1001 kritieke dagen".
Website

Slide #1 image

Baby-LinQ heeft een nieuwe website.